Activiteiten in het verleden

  • Voor het Institute for Positive Health van Machteld Huber en de implementatie partners (Visiom, Bettery Instutute e.a.) verzorgde ik regelmatig lezingen en trainingen over (de implementatie van) Positieve Gezondheid. De drie Noordelijke provincies zijn mijn werkgebied. Dat doe ik samen met drie collega’s: Ellen Bos van Value2share en Geeske van der Weerd van BuurtzorgT.
  • Bert Hendriks van &Beter vroeg me een bijdrage te leveren aan het leiderschapsprogramma bij Omrin in Friesland. Wat een prachtige gesprekken ontstonden daar naar aanleiding van mijn bijdrage over positief leiderschap.
  • Op 20 juni 2017 verzorgde prof dr Ap Dijksterhuis de eerste jaarlijkse openbare les van de leergang Positieve Psychologie. In 2018 was dat Erik Schoppen met een lezing over het gelukkige brein en in 2019 verzorgde Nancy Peters, projectleider Sturen op geluk van de gemeente Schagen de jaarlijkse openbare les. Voorafgaand aan de lezing reiken we de certificaten van de leergang Positieve Psychologie uit. Ook in juni 2020 is er weer een openbare les. Zodra de datum en spreker bekend zijn dan volgt meer informatie in de agenda / komende activiteiten.
  • Voor HOVO seniorenacademie gaf ik diverse cursussen over Positieve Psychologie (februari / maart 2017 in Groningen, daarna ook in Leeuwarden en Assen en daarna op verzoek een herhaling in Leeuwarden, Groningen en Assen). Sinds vorig jaar is er een serie over gedrag en gedragsverandering bijgekomen. Die was voor het eerst in Leeuwarden en komend jaar ook in Groningen. Meer informatie staat hier.
  • ACT too verzorgt regelmatig lezingen en workshops over positieve psychologieDe powerpoint staan bij de downloads, waar ook andere powerpoints van eerder gehouden lezingen en workshops over andere onderwerpen (zoals leren van fouten, mediation, brein en healthy ageing) staan. Zowel beroepsverenigingen, serviceclubs zoals de Soroptimisten, Lions ed, zakelijke netwerken en ook studentverenigingen nodigden me meermaals uit. Heel leuk en inspirerend om te doen!
  • In samenwerking met het IHBV organiseren we het HB-café in Groningen.
    Deze avond is bedoeld voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het thema hoogbegaafdheid.
  • Met Margreet Kors organiseert ACT too een serie workshops bij Buyten (zie www.buyten.nu) onder de titel BinnensteBuyten, ter lezing en de vermaak. We starten met koffie/thee en daarna een wandeling van een uurtje olv een boswachter. Bij terugkomst staat er een heerlijk lunch en aansluitend is er een lezing. Op zondag van 10.30 tot 14.00 uur. Er staan momenteel geen nieuwe lezingen gepland maar wie weet….. Voor meer info: zie www.buyten.nu/agenda.

Bent u of kent u een interessante gesprekspartner? Laat het weten!