BinnensteBuyten op 22 maart 2015: Biomimicry

Met Margreet Kors (zie www.buyten.nu) organiseert ACT too lezingen met als titel:

 Binnenste Buyten – ter Lezing ende Vermaeck

Lezingencyclus: 4 zondagmiddagen in Buyten, Orvelterveld 7-A, 9441 TG Orvelte

data: 5 oktober, 16 november 2014, 25 januari en 22 maart 2015

Alle lezingen zijn los van elkaar te bezoeken.

Aanmelden via www.buyten.nu/agenda of via het contactformulier.

Programma 22 maart 2015

– vanaf 10.30 uur: inloop met koffie/thee, korte introductie op het thema van deze keer
– 11.00 uur:  wandeling met uitleg door een boswachter
– 12.30 uur: lunch hapjes (soep, quiche, kleine broodjes, etc.)
– 13.00 uur: Presentatie / interactieve lezing door Jean Frantzen  “Biomimicry”
– 14.30 uur: afsluiting

Locatie:  Buyten, Orvelterveld 7-A, 9441 TG Orvelte. zie ook www.buyten.nu/agenda.

De bijeenkomst op 22 maart staat in het teken van Biomimicry. We staan voor een enorme opgave, energie en grondstoffen worden schaars. En we willen graag een wereld aan onze kinderen doorgeven die hen minstens zoveel mogelijkheden biedt als wij nu hebben.

De natuur kan hiervoor inspiratie bieden. Daar is al 4 miljard jaar aan ‘research & development’ gaande! En er gaat geen energie of materiaal verloren. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het blad van de lotusbloem een structuur heeft waar geen vuil aan hecht. Door dit in verf na te maken, kun je vuilafstotende oppervlakten maken die veel minder onderhoud vragen.

Kijken naar de natuur en daar oplossingen uit halen heet ‘biomimicry‘. Jean Frantzen zal dit in een lezing toelichten en meer voorbeelden geven van toepassingen.

Jean Frantzen is werkzaam in de duurzame bouwsector. Zijn missie is om te komen tot gezonde, energiezuinige gebouwen met een minimum aan installaties. De natuur is daarbij zijn inspiratiebron.

Over BinnensteBuyten.

De wandeling en de lezing zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is: bijzondere voorkennis of (wandel)conditie is niet nodig. De lunch is biologisch en ook geschikt voor vegetariërs. Dieetwensen graag bij uw aanmelding duidelijk aangeven. De lezing en de wandeling zijn niet bedoeld voor kleine kinderen. Omdat we door een natuurgebied wandelen zijn honden toegestaan, mits aangelijnd. Buyten ligt in de bossen van Orvelte, op ongeveer 40 minuten van Groningen.

Van harte welkom!

Agnes Schilder, ACT too, www.acttoo.nl, 06 22356888
Margreet Kors, Buyten, www.buyten.nu 0591 – 531005

Kosten: €30,- per persoon (incl. BTW). Breng je iemand mee? Dan krijgen jullie beiden korting en betalen jullie samen 50 euro. Aanmelden via www.buyten.nu of via contactformulier op deze website.

Vooruitblik op de volgende BinnensteBuyten’s.

Elke twee maanden is er een nieuwe wandeling met een nieuwe lezing. Er is wel een overeenkomst: we verbinden de natuur buiten met de (inwendige) mens binnen. Dus altijd met lekker, puur en biologisch eten, met een wandeling en met een boeiende presentatie.

We houden nu eerst een zomerstop, in het najaar begint een nieuwe serie BinnensteBuyten. Tips voor sprekers zijn welkom!

Buyten