BinnensteBuyten op 25-1-2015 Rust en Ruimte

Met Margreet Kors (zie www.buyten.nu) organiseert ACT too lezingen met als titel:

BinnensteBuyten, ter lezing en de Vermaeck

We starten met koffie/thee en daarna een wandeling van een uurtje olv een boswachter.
Bij terugkomst staat er een heerlijk lunch en aansluitend is er een lezing.
Alle lezingen zijn los van elkaar te bezoeken.

Programma 25 januari 2015

De foto’s van deze BinnensteBuyten staan hier.

– 10.30 inloop met koffie/thee, korte introductie op het thema van deze keer
– 11.00 wandeling met uitleg door boswachter Jean Frantzen
– 12.30 lunch hapjes (soep, quiche, kleine broodjes, etc.)
– 13.00 Presentatie / interactieve lezing door Jinke van der Laan “Rust en ruimte”
– 14.00 afsluiting

BuytenLocatie:  Buyten, Orvelterveld 7-A, 9441 TG Orvelte.

 

De bijeenkomst op 25 januari staat in het teken van Mindfulness. Meer Mindful zijn, wil zeggen dat je meer bewust je aandacht richt op dat wat je aan het doen bent en wat je daarbij denkt en voelt. Het is een bewustwordingsproces en is deels gericht op de ademhaling, dit helpt je om zelf meer rust te creëren in je hoofd en je lichaam. Door letterlijk rust te nemen, dus letterlijk stil te staan of te zitten bij wat je nu aan het doen bent, kan je lichaam zich meer ontspannen en ontstaat er meer ruimte in je hoofd.

Na een korte introductie kun je dit zelf ervaren tijdens de wandeling en tijdens de lunch. Als het lukt, doe je dat op een vriendelijke manier zonder over jezelf te oordelen. Je richt je aandacht bewust op je lichaam (tijdens het lopen bijvoorbeeld: hoe zet ik mijn voeten neer, wat zie ik en wat hoor ik en tijdens het eten bijvoorbeeld: wat proef ik nu precies, met hoeveel aandacht eet en drink ik eigenlijk) en op je gevoelens (bijvoorbeeld ongeduld als het te langzaam gaat of juist plezier omdat je lekker buiten bent) en op je gedachten (meningen, oordelen over de dingen die je ziet en hoort).

Na de lunch wordt er in de lezing meer uitleg gegeven over wat Mindfulness beoefenen doet met je geest en je lichaam en op welke manier. Middels een adem oefening kun je zelf leren hoe je dat voortaan zelf kunt doen op elk moment van de dag.

De wandeling en de lezing zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is: bijzondere voorkennis of (wandel)conditie is niet nodig. De lunch is biologisch en ook geschikt voor vegetariërs. Dieetwensen graag bij uw aanmelding duidelijk aangeven. De lezing en de wandeling zijn niet bedoeld voor kleine kinderen. Omdat we door een natuurgebied wandelen zijn honden toegestaan, mits aangelijnd. Buyten ligt in de bossen van Orvelte, op ongeveer 40 minuten van Groningen.

Van harte welkom!

Agnes Schilder, ACT too, www.acttoo.nl, 06 22356888
Margreet Kors, Buyten, www.buyten.nu 0591 – 531005

Kosten: €30,- per persoon (incl. BTW). Breng je iemand mee? Dan krijgen jullie beiden korting en betalen jullie samen 50 euro. Aanmelden via www.buyten.nu.

Vooruitblik op de volgende BinnensteBuyten’s.
Elke twee maanden is er een nieuwe wandeling met een nieuwe lezing. Er is wel een overeenkomst: we verbinden de natuur buiten met de (inwendige) mens binnen. Dus altijd met lekker, puur en biologisch eten, met een wandeling en met een boeiende presentatie.

Meer data in 2015:  zondag 22 maart 2015.