BinnensteBuyten op 16-11-2014 Oud brein in nieuwe tijden

Met Margreet Kors (zie www.buyten.nu) organiseert ACT too lezingen met als titel:

BinnensteBuyten, ter lezing en de Vermaeck

We starten met koffie/thee en daarna een wandeling van een uurtje olv een boswachter.
Bij terugkomst staat er een heerlijk lunch en aansluitend is er een lezing.
Alle lezingen zijn los van elkaar te bezoeken.

Programma 16 november 2014

– 10.30 inloop met koffie/thee, korte introductie op het thema van deze keer
– 11.00 wandeling met uitleg door boswachter Evert Thomas
– 12.30 lunch hapjes (soep, quiche, kleine broodjes, etc.)
– 13.00 Presentatie / interactieve lezing door Agnes Schilder “Oud brein in nieuwe tijden”
– 14.00 afsluiting

BuytenLocatie:  Buyten, Orvelterveld 7-A, 9441 TG Orvelte.

zie ook www.buyten.nu/agenda.

Deze keer is het thema “oud in nieuw”.

Buyten ligt op het laatste stukje van de Hondsrug. Een eeuwenoude omgeving die helemaal aangepast is aan de nieuwe tijd en aan ons klimaat. Als je goed kijkt dan zijn er nog sporen te zien van oude tijden, markeringen in het landschap en ook dieren met een lange historie: bijvoorbeeld de Schotse Hooglanders, een ras dat al eeuwenlang bestaat. Ook zijn er nieuwe diersoorten van elders gekomen die voor een nieuw evenwicht in de natuur zorgen. Boswachter Evert Thomas vertelt over oude èn nieuwe natuur. We wandelen een uurtje in een heel rustig tempo. Het gaat er niet om zoveel mogelijk kilometers te maken maar om wat te zien onderweg.

De lezing na de lunch gaat over onze hersenen. Hoewel de wereld om ons heen erg is veranderd, hebben we een brein dat nog erg lijkt op het brein van de Neanderthalers. Hoe kan dat? Wat merken we daar van in ons dagelijks leven? Een interactieve lezing over ons brein en hoe (on)aangepast we zijn aan de eisen die deze tijd stelt.

De wandeling en de lezing zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is: bijzondere voorkennis of (wandel)conditie is niet nodig. De lunch is biologisch en ook geschikt voor vegetariërs. Dieetwensen graag bij uw aanmelding duidelijk aangeven. De lezing en de wandeling zijn niet bedoeld voor kleine kinderen. Omdat we door een natuurgebied wandelen zijn honden toegestaan, mits aangelijnd. Buyten ligt in de bossen van Orvelte, op ongeveer 40 minuten van Groningen.

Van harte welkom!

Agnes Schilder, ACT too, www.acttoo.nl, 06 22356888
Margreet Kors, Buyten, www.buyten.nu 0591 – 531005

Kosten: €30,- per persoon (incl. BTW). Breng je iemand mee? Dan krijgen jullie beiden korting en betalen jullie samen 50 euro. Aanmelden via www.buyten.nu.

Vooruitblik op de volgende BinnensteBuyten’s.
Elke twee maanden is er een nieuwe wandeling met een nieuwe lezing. Er is wel een overeenkomst: we verbinden de natuur buiten met de (inwendige) mens binnen. Dus altijd met lekker, puur en biologisch eten, met een wandeling en met een boeiende presentatie.

Data in 2015: zondag 25 januari 2015 en zondag 22 maart 2015.