PP en opnames

 

PP dag 1 NW Fryslan
In mei 2013 verzorgde ik twee dagen over oplossingsgericht werken en motiverende gespreksvoering voor het team participatie van de gemeente NW Friesland in Franker. Hier staan de powerpoints: OGW dag 1 en OGW dag 2.

 

 

 

Dia 31

Op 9 maart 2013 verzorgde ik twee lezingen over verschillen tussen mannen- en vrouwenbreinen. Opbrengst was bestemd voor het vrouwenziekenhuis Chiulo in Angola, de organisatie was in handen van het VrouwenScala / Zonta club Rond de Reest in Meppel. Opbrengst van de dag was ruim 12.000 euro! De PP staat hier.

 

 

 

Op 7 januari 2013 hield ik voor docenten van het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen een lezing met als titel “Hoe motiveer je een puberbrein? Maslov 2.0“.

De reprise was op 7 maart 2013 tijdens de ouderavond. De sheets van die lezing staan hier.

 

 

 

 

Op de  Hanzehogeschool hield ik op 20 september 2012 een lezing in het TP-weetcafé over brein en studiesucces. Dit is de Powerpoint en de video opname van de lezing staat hier.

 

 

 

 


Op het  jaarcongres van Sociale Teams in Friesland leidde ik een workshop over oplossingsgericht werken. Hier staat de powerpoint Oplossingsgericht werken_congres Sociale Teams 2012

 

 

 

Voor de Hanzehogeschool opleiding “Toegepaste Psychologie” geef ik werk- en hoorcolleges. Binnenkort volgt hier een opname van een hoorcollege Inleiding in de psychologie voor 1e jaars studenten TP. Onderwerp: persoonlijkheidspsychologie.

De sheets staan hier.

 

 

 

 

In deze animatie wordt kort uitgelegd wat positieve psychologie is.

 

 

 

Being brilliant every single day! 

Een TED-filmpje over de vermoedelijke relatie tussen succesvol zijn, gedrag, denken, gevoel, emotie en fysiologische kenmerken zoals hartslag. Dit wordt ook wel hartcoherentie genoemd. Gezondheidspsychologie anno 2013!

 

 

2012 Ladakh 810_schoenenSamen met 25 collega’s van de Hanzehogeschool bereid ik me voor op een expeditie naar de top van de Kilimanjaro in augustus 2013. We beklimmen deze berg van bijna 6000 meter om geld in te zamelen voor Care4Kenya.
Mijn weblog staat hier.